David Bowie wil nooit meer op tournee

Zanger David Bowie wil niet meer op tournee. Dat stelt het blad Billboard op gezag van de Britse concertpromotor John Giddings. Giddings organiseerde de tournee van de laatste show van de nu 68-jarige Bowie.

"Hij heeft besloten om met pensioen te gaan en, net zoals Phil Collins, kan je deze mensen niet vragen om steeds opnieuw en opnieuw op te treden," zo vertelde John Giddings op het International Festival Forum, een evenement voor professionals uit de festivalwereld dat eerder deze maand plaatsvond.

"David is een van de beste artiesten met wie ik ooit heb samengewerkt. Maar elke keer als ik hem zie, nog voor ik nog maar iets tegen hem zeg, zegt hij 'ik tour niet' en ik antwoord 'ik vraag het niet'," aldus Giddings, die onder meer het jaarlijkse Isle of Wightfestival organiseert.

Hartoperatie

Bowies laatste tournee vond plaats in 2004. Sinds hij in datzelfde jaar met spoed een hartoperatie moest ondergaan vanwege een geblokkeerde slagader, heeft hij niet meer op een podium gestaan. De zanger werkt nog wel als componist: zo schreef hij onlangs de musical Lazarus voor de Belgische regisseur Ivo van Hove.

Zijn laatste album, The Next Day, kwam in 2013 uit en werd goed ontvangen.

David Bowie wil nooit meer op tournee
David Bowie wil nooit meer op tournee (Foto: BuzzE)