Verslag derde week BeNe-League ijshockey en beker

De nieuwe BeNe-League blijkt een regelrecht schot in de roos. Vermakelijke wedstrijden met veel goals, wedstrijden die tot het laatst spannend blijven en toenemende toeschouwersaantallen. Allemaal is het de revue al gepasseerd in de eerste weken van de competitie. Ook afgelopen zaterdag was het weer raak.

De wedstrijd waar vooraf het meest naar werd uitgekeken was Amstel Tijgers tegen Hijs Hokij Den Haag en de wedstrijd stelde inderdaad niet teleur. Het bleek een ware thriller waarin tijdens de wedstrijd geen van de teams een marge van twee goals wist te bewerkstelligen. Al vrij snel in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op 1-0 door Jason Forward. Vervolgens golfde het spel op en neer en scoorde Den Haag aan het einde van de eerste periode de 1-1 door Jasper Kick.
 
In de tweede periode kwamen de Hagenezen beter in hun spel, maar de wedstrijd bleef gelijkwaardig. Af en toe was er een klein opstootje, maar heel agressief werd het niet. Beide teams scoorden tweemaal en daardoor was de stand na periode twee 3-3. In de laatste periode was de spanning om te snijden. Het merendeel van de bijna duizend toeschouwers in Amsterdam ging nog maar eens achter de thuisploeg staan, maar leken de deksel op de neus te krijgen toen Ben Rurup met nog minder dan vijf minuten de 3-4 scoorde voor Hijs.
 
Toch wisten de Tijgers hun rug alsnog te rechten en maakte good old John Versteeg (44 jaar) twee minuten later de gelijkmaker. De wedstrijd leek af te stevenen op overtime, maar 25 seconden voor de zoemer zorgde Bryan Hoogenraad voor een vreugde-explosie in de Jaap Edenhal door de 5-4 in het netje te schieten. Daardoor boekte Amsterdam hun eerste winst in de competitie en verloor Den Haag juist hun eerste wedstrijd.
 
Dax van der Velden scoorde de 3-3 voor de Amsterdammers (Foto: Facebook)
Dax van der Velden scoorde de 3-3 voor de Amsterdammers (Foto: Facebook) 
 
 
Ook in Zoetermeer was er een spannende wedstrijd te zien. Dat was van te voren niet verwacht, maar zoals zovaak is in het ijshockey van alles mogelijk. In de Silverdome was Eindhoven Kemphanen te gast en dat bleek zoals gezegd een taaie tegenstander voor de Panters. De reguliere speeltijd werd besloten in 5-5 waardoor er een overtime nodig was. In die overtime scoorde Joy Turpijn met zijn derde doelpunt de 6-5 en de daarmee de wedstrijd binnen voor de thuisploeg. Kayo van Zoest scoorde eveneens driemaal voor Eindhoven.
 
De laatste wedstrijd in de BeNe-League was in Den Bosch. Eaters Geleen won relatief gemakkelijk met 1-3 van de Red Eagles en kon zich daardoor al snel richten op het duel in de beker tegen Heerenveen van een dag later.
 
Bekercompetitie

Op de vrijdag wist Nijmegen Devils eindelijk af te rekenen met de slechte seizoensstart door te winnen van Dordrecht Lions. Na drie nederlagen in de BeNe-league werd er nu met 5-2 gewonnen.
 
Zaterdagavond had Heerenveen Flyers een makkie tegen Tilburg Trappers. Mede door drie doelpunten van international Ronald Wurm werd er een monsterscore neergezet: 9-1.
 
Zondag haalde Tilburg revanche voor de nederlaag door met 3-0 te winnen van Nijmegen Devils. De wedstrijd werd gespeeld na het duel van het Oberliga-team van de Brabanders, dat met 8-0 won van Erfurt. Zodoende was er dubbelfeest in Stappegoor, de thuishaven van Tilburg Trappers.
 
Er was nog een duel met een Duits tintje. In Aken won Eaters Geleen de topwedstrijd tegen Heerenveen Flyers met 4-2. Het duel werd daar gespeeld vanwege de aanhoudende problemen met de ijsvloer in Geleen.