Trotse Lewandowski weer de recordboeken in

Robert Lewandowski heeft weer historie geschreven. De Poolse spits kopte zijn land zondag met zijn dertiende doelpunt in de kwalificatiereeks naar het EK in Frankrijk. "Ik ben zó trots", jubelde de spits van Bayern München, die onlangs al de recordboeken haalde door voor zijn club vijf doelpunten in negen minuten te maken. Met dertien treffers evenaarde Lewandowski het record van de Noord-Ierse spits David Healy uit de kwalificatie voor het EK van 2008.

Polen verzekerde zich zondag van een ticket naar Frankrijk door winst op Ierland (2-1). Het leidde tot een groot feest op het veld in Warschau. De spelers trokken T-shirts aan met daarop de tekst 'Vive la Pologne 2016' en ontkurkten champagneflessen. "Wij verdienen het om naar het EK te gaan", zei Lewandowski. "We hebben een goede kwalificatie gespeeld."

Het Poolse elftal is voor de derde keer op rij van de partij op het EK. Met Leo Beenhakker als bondscoach kwalificeerde Polen zich in 2008 voor het eerst voor het toernooi, vier jaar later was het samen met Oekraïne gastheer van het EK.

Trotse Lewandowski weer de recordboeken in
Trotse Lewandowski weer de recordboeken in (Foto: ANP)