'Trump mag Aerosmith-nummer niet gebruiken'

Steven Tyler wil niet dat de Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump het Aerosmith-nummer Dream On nog langer gebruikt bij evenementen rondom zijn campagne. De advocaten van de Aerosmith-frontman hebben Trump dit zaterdag voor de tweede keer in een brief laten weten, meldt The Hollywood Reporter.

In de brief valt volgens het blad te lezen dat republikein Trump 'geen toestemming' heeft om het nummer te gebruiken. Dat gaat ook op voor andere nummers van Tyler en zijn band. Volgens de advocaten zou het gebruik van het nummer de valse impressie geven dat hun client betrokken is bij de campagne van Trump.

Als Donald Trump het nummer nogmaals gebruikt voor een evenement dan zal Tyler actie ondernemen, zo staat in de brief. Volgens de advocaat heeft het overigens niets te maken met een persoonlijk of politiek meningsverschil met Trump. "Als iemand een nummer wil gebruiken, moet daar toestemming voor zijn gegeven. Steven heeft Dream On geschreven en dit gaat dan ook over het gebruik van zijn eigendom waar hij niet mee in heeft gestemd." Tyler staat overigens geregistreerd als republikein.

The Hollywood Reporter heeft het campagneteam van Trump om een reactie gevraagd, maar deze hebben ze nog niet gegeven.

'Trump mag Aerosmith-nummer niet gebruiken'
'Trump mag Aerosmith-nummer niet gebruiken' (Foto: BuzzE)