Blind roept doelman Stekelenburg op

Bondscoach Danny Blind heeft doelman Maarten Stekelenburg opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd dinsdag tegen Tsjechië in Amsterdam. De keeper van Southampton is aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd vanwege blessures bij Jasper Cillessen en Tim Krul. Stekelenburg stond in oktober 2012 voor de laatste keer in het doel van Oranje in de gewonnen uitwedstrijd tegen Roemenië (1-4).

Blind riep zaterdag doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord al op voor Oranje na de gewonnen uitwedstrijd tegen Kazachstan (1-2). Hij trainde zondag in Amstelveen al mee met de Nederlandse selectie. Ook verdediger Gregory van der Wiel sloot zondag weer bij Oranje aan. Voor het duel met Kazachstan was hij geschorst.

Zowel Cillessen als Krul heeft zondag het trainingskamp van Oranje zondag verlaten. Cillessen raakte zaterdag tijdens de warming-up in Astana geblesseerd aan zijn rug. Daardoor begon Krul tegen Kazachstan in het basisteam. De keeper van Newcastle United moest in de slotfase van het duel uitvallen met een knieblessure. PSV-doelman Jeroen Zoet kon daardoor als derde keeper van Oranje zijn debuut maken in het Nederlands elftal.

Selectie

De selectie van Blind bestaat nu weer uit 23 man. De lijst van afwezigen bij het Nederlands elftal is niettemin zeer groot. Blind kan al niet beschikken over zijn geblesseerde aanvoerder Arjen Robben, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Davy Klaassen, Quincy Promes, Luuk de Jong, Paul Verhaegh, Jetro Willems, Kevin Strootman en Jordy Clasie.

Bruno Martins Indi ontbrak tegen de Kazakken vanwege een schorsing. De verdediger van FC Porto was weer beschikbaar voor het duel met Tsjechië, maar Blind gaf de voorkeur aan Van der Wiel. Maandag traint Oranje nog een keer in de Amsterdam ArenA.

Blind roept doelman Stekelenburg op
Blind roept doelman Stekelenburg op (Foto: ANP)