Verfilming G.R.R. Martin-boek in de maak

Het is misschien niet Game of Thrones dit keer, maar een ander werk van G.R.R. Martin gaat zijn weg vinden naar het scherm. Dit meldt Variety.

Skin Trade, een boek dat Martin in 1989 schreef, is door Cinemax opgepikt. Zij willen er waarschijnlijk een televisieserie van gaan maken, alhoewel de precieze plannen nog niet duidelijk zijn.

Het boek was deel van een zevendelige horrorfictie-reeks, Dark Visions, waarin tevens Stephen King en Dan Simmons allebei drie korte verhalen schreven en Martin een lang verhaal schreef. Het verhaal vertelt over een weerwolf, en wordt gezien als een van de beste werken ooit waarin een weerwolf de hoofdrol speelt. 

Interessant detail van dit verhaal: Cinemax is eigendom van HBO en dit is waarschijnlijk voor de omroep een manier om het Martin-emperium, dat ze op hebben gebouwd met Game of Thrones, verder uit te bouwen. Voor die boekenserie bestaat er een hardnekkig gerucht dat er een film, met toestemming en bejubeling van Martin zelf, aan zit te komen. Dit moet dan het verhaal vóór de wereldberoemde tv-serie gaan vertellen. 

Kalinda Vazquez, bekend als scenarioschrijver van onder meer Prison Break en Once Upon a Time, is gekozen om de pilotaflevering te gaan schrijven. Er is nog geen mededeling gedaan over een startdatum.

Verfilming G.R.R. Martin-boek in de maak (Foto: ANP)Verfilming G.R.R. Martin-boek in de maak (Foto: ANP)