Tweede seizoen Mr. Robot stuk duisterder

Het eerste seizoen van Mr. Robot zit er al ruim een maand op en fans van de hackersserie snakken naar meer. Bedenker Sam Esmail en enkele castleden gingen tijdens New York Comic Con in op wat seizoen een te bieden had en natuurlijk werd gevraagd hoe het verhaal zich zal vervolgen.

Wat blijkt: de cast weet net zoveel over seizoen twee als de fans nu weten. "Sam wordt een beetje bang als hij met een van ons in een kleine ruimte is", sprak actrice Carly Chaikin, die in de serie de rol van hacker-chick Darlene speelt. "De gehele autorit naar hier probeerde ik seizoen twee te voorspellen." 

De Amerikaanse hitserie heeft zich weten de onderscheiden als een heuse tech-thriller door een complex verhaal met turbulente plottwists en de fans kunnen alleen maar raden wat er verder gaat gebeuren. Esmail laat zijn cast echter niet totaal in het duister tasten wat betreft het plot voor de tweede run van de serie. Hoofdrolspeler Rami Malek vertelde namelijk te weten dat de focus in seizoen twee meer op het moeilijke verleden van zijn personage Elliot komt te liggen. Toen Esmail gevraagd werd of hij iets over de tweede akte van zijn verhaal kon vertellen reageerde hij vrij duidelijk: "duister, het wordt echt fucking duister!".

Het tweede seizoen van Mr.Robot zal volgend jaar te zien zijn, een precieze premieredatum is nog niet bekend.

Rami Malek als Elliot in Mr.Robot
Rami Malek (Elliot) en Christian Slater (Mr.Robot) tijdens seizoen een