Klopp: "Liverpool is speciaal, ik ben normaal"

Jürgen Klopp gaat er alles aan doen om Liverpool terug aan de top van het Engelse voetbal te brengen. De Duitse coach presenteerde zich vrijdag bij zijn nieuwe club als een gepassioneerd vakman, met een uitgesproken filosofie. "Verder ben ik een normale man. De club is speciaal, ik ben 'The Normal One", zo verwees hij naar collega José Mourinho, de uitgesproken trainer van Chelsea. Die omschreef zichzelf ooit als The Special One.

Klopp wil het geloof in de spelers weer terugbrengen bij de fans van Liverpool. "Op dit moment is de hele Liverpool-familie een beetje te nerveus. Te pessimistisch, aan het twijfelen. Er hangt een goede sfeer in het stadion, maar ze geloven niet in het voetbal op het moment", analyseerde hij de huidige stand van zaken. Wel zei Klopp dat de fans niet van de ene op de andere dag succes moeten verwachten. "Geef ons alsjeblieft wat tijd. Binnen vier jaar hebben wij een titel gepakt", beloofde hij.

De verwachtingen bij de fans zijn gestoeld op de roemruchte historie, meende hij. "Geschiedenis is mooi om aan terug te denken, dat is het. Nu hebben we de kans om iets nieuws op te bouwen. Verwachtingen kunnen een zware last zijn."

"Voetbal is een professionele sport dankzij de fans, dus die moeten we vermaken. Op dit moment zijn we misschien niet het beste team in de wereld, nou en? We gaan aan het werk", aldus de Duitser, die na het vorige seizoen vertrok bij Borussia Dortmund. Hij volgt in Liverpool Brendan Rodgers op.

Klopp: Liverpool is speciaal, ik ben normaal
Klopp: Liverpool is speciaal, ik ben normaal (Foto: ANP)