Ferrari: geen motoren voor Red Bull Racing

Ferrari zal volgend jaar geen Formule 1-motoren gaan leveren aan Red Bull Racing, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport. Gisteren nog werd er met de Oostenrijkers gesproken over het leveren van 2015-motoren, maar nog geen 24 uur later is ook dit aanbod van tafel.

Red Bull zei eerder dit jaar voor zowel Red Bull Racing als zusterteam Toro Rosso het contract met Renault op, waardoor beide teams voor 2016 zonder motoren zaten. Aanleiding voor de breuk waren de matige prestaties van de Renault-krachtbron, waardoor er steeds openlijker geruzied werd. Hoewel Renault het contract voor 2016 wel wilde respecteren was het Red Bull dat de deur dichtgooide.

Het team uit Milton Keynes klopte daarna bij zowel Mercedes als Ferrari aan voor motoren. Mercedes gooide de deur meteen dicht, terwijl Ferrari wel wilde praten over een aanbod voor 2015-motoren. Ook dit aanbod is nu van tafel. Dit betekent dat de toekomst van Red Bull Racing direct in gevaar is gekomen.

Toro Rosso zal volgend jaar wel op de Formule 1-grid te zien zijn. Ferrari wil het team uit Faenza wel van motoren voorzien, al is nog onduidelijk of Max Verstappen en teamgenoot Carlos Sainz 2015- of 2016-motoren gaan krijgen.

Terug naar Renault gaat ook niet meer voor Red Bull Racing, omdat Renault-baas Carlos Ghosn heeft laten weten dat het bedrijf stopt met de levering aan teams. Over het overnemen van Lotus F1 is nog geen duidelijkheid, waardoor nog niet bekend is of Renault er in 2016 bij zal zijn.