Vader Jos: "Geen zorgen over toekomst Max"

De toekomst van Max Verstappen bij de renstal van Toro Rosso in de Formule 1 is onzeker, maar de achttienjarige coureur maakt zich geen zorgen. Dat schrijft zijn vader Jos vrijdag in zijn column in de Telegraaf. "Ik geloof niet dat de onzekerheid voor extra druk zorgt bij hem. Max weet dat hij goed bezig is en dat hij gewoon zo door moet gaan. De laatste races heeft hij aan iedereen weer laten zien hoe getalenteerd hij is."

Zijn lot ligt min of meer in handen van de Oostenrijker Dieter Mateschitz, de eigenaar van energiedrankfabrikant Red Bull. Hij heeft serieus gedreigd zijn twee renstallen - Red Bull en het opleidingsteam Toro Rosso - uit de Formule 1 terug te trekken als de teams volgend seizoen geen motor hebben waarmee ze vooraan kunnen rijden. Het contract met de huidige leverancier Renault is opgezegd.

"Misschien komt het een beetje vreemd over, maar ik maak me aanzienlijk minder ongerust over de sportieve toekomst van Max in de Formule 1. Ondanks alle onduidelijkheid van dit moment. Als ik bekijk hoe Max zich de afgelopen maanden heeft gemanifesteerd en waar hij op dit moment staat, lijkt zijn carrière in de Formule 1 verzekerd."

Vader Jos: geen zorgen over toekomst Max
Vader Jos: geen zorgen over toekomst Max (Foto: ANP)