Agent aangehouden voor lekken informatie

Een agent van de Nationale Recherche is opgepakt op verdenking van corruptie, plichtsverzuim en witwassen. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft vrijdag een bericht daarover van NRC bevestigd. De rechercheur zit in volledige beperking. Hij is op 29 september aangehouden en op 2 oktober voorgeleid. Zijn voorlopige hechtenis is toen met veertien dagen verlengd.

Volgens de krant zou de man nauwe banden hebben gehad met criminele motorclubs en internationale drugsorganisaties, waar hij jarenlang gevoelige informatie aan zou hebben doorgespeeld. Volgens de krant wordt er bij de politie en het OM gesproken over 'het grootste justitiële schandaal sinds de IRT-affaire'. Die affaire in de jaren negentig ging over omstreden opsporingsmethoden van de politie bij de bestrijding van georganiseerde criminaliteit.

Informatie over de aanhouding is niet publiek gemaakt in belang van het onderzoek naar de agent, schrijft NRC. De woordvoerster van het OM wil inhoudelijk geen commentaar geven op het artikel.

Agent aangehouden voor lekken informatie
Agent aangehouden voor lekken informatie (Foto: ANP)