Geanimeerde Harry Potter-boeken naar Apple iBooks

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de zeven Harry Potter-boeken van J.K. Rowling nu verkrijgbaar zijn in de iBooks Store. Deze boeken hebben extra's gekregen.

Tot nu toe was de digitale uitgave van de Harry Potter-serie alleen verkrijgbaar bij de Pottermore Shop. De digitale boeken in iBooks zijn afzonderlijk te downloaden en bevatten behalve de oorspronkelijke tekst ook interactieve animaties en illustraties die de verhalen verlevendigen. De Harry Potter-fans komen al lezend ook notities van de auteur zelf tegen.

"Ik vind het geweldig om te zien hoe mooi de digitale Harry Potter-boeken eruitzien in iBooks. De illustraties en animaties geven een geheel nieuwe dimensie aan de verhalen, waardoor ze helemaal tot leven komen", zegt J.K. Rowling.

"Alle fans van Harry Potter zullen in hun nopjes zijn met deze versie van de verhalen", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "De legendarische reeks van J.K. Rowling komt perfect tot z'n recht op iPad en iPhone, en we zijn dan ook blij dat we alle boeken exclusief via de iBooks Store kunnen aanbieden."

Vanaf vandaag zijn de Engelstalige Harry Potter Enhanced Editions verkrijgbaar voor € 9,99 per stuk.

Harry Potter in iBooks Store