Dubieuze microtransacties in Metal Gear Online

We gaan deze week nog even door met het posten van dubieuze marketingsstrategieën van Konami. Afgelopen week is Metal Gear Solid Online gelanceerd, het multiplayer-gedeelte van het positief ontvangen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Maar zelfs nu kan Konami het niet laten om te proberen de laatste cent van elke gamer af te troggelen, door een wel heel dubieuze microtransactie te introduceren: het verzekeren van je base.

Even een korte uitleg: elke speler beschikt in Metal Gear Online over een Forward Operating Base. Je kan hier grondstoffen krijgen, spullen neerleggen die je niet nodig hebt enzovoort. Het leuke van deze bases is dat je die van anderen kan aanvallen en hun spullen van ze kan stelen, maar dat anderen dit ook van jou kunnen doen. Voor dat laatste heeft Konami een ge-wel-dige oplossing: Base Insurance, die kan worden betaald via MB Coins, die echt geld kosten.

En dit laatste jaagt veel spelers op de kast. Base Insurance zorgt ervoor dat de speler die jouw basis aanvalt wel alle buit krijgt die hij kan veroveren, maar tegelijkertijd blijven alle items die hij of zij jat in je basis. Alles wordt in feite verdubbeld. En aan de Base Insurance hangt een betrekkelijk duur prijskaartje: voor 3 dagen Base Insurance betaal je 1,69 dollar, oftewel ongeveer 1,50 euro. Ook dekt de Base Insurance niet alle lading: spullen die eigenlijk niet van jou zijn, gewonde staf, staf die ingezet wordt om je basis te verdedigen en nucleaire wapens worden niet vergoed.

Het pijnpunt van deze microtransactie is dat je in feite alle negatieve elementen van de multiplayer kan negeren - zolang je je portomonnee maar trekt. Metal Gear Online is er op gebouwd dat het infiltreren van andermans bases het leukste onderdeel van de hele multiplayer is, en Konami lijkt bereid te zijn dit hele concept omver te duwen zolang er extra geld verdiend kan worden.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is verkrijgbaar voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

metal Gear Online
Dubieuze microtransacties in Metal Gear Online