Andy 'The Viking' Fordham stunt en plaatst zich voor Grand Slam of Darts

Dartheld Andy Fordham zal volgende maand deelnemen aan de Grand Slam of Darts, het toernooi met spelers van de PDC waarbij diverse BDO-spelers worden uitgenodigd. The Viking won het BDO-kwalificatietoernooi voor de Grand Slam in Hull door in de finale Neill Duff met 5-2 te verslaan. 

De 53-jarige Fordham werd wereldkampioen darts van de BDO in 2004, maar staat hij vooral bekend om zijn omvang en uiterlijk. De laatste jaren had hij gezondheidsproblemen en jojode met zijn gewicht. Hij heeft zijn oude omvang zo goed als helemaal weer terug, maar darten kan hij nog steeds zo bleek vanavond. 

Ook Larry Butler wist zich vanavond te plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Fordham en Butler voegen zich bij Martin Adams, Scott Mitchell, Martin Phillips en Geert de Vos die zich al geplaatst hadden. Op 18 oktober in Veldhoven is nog een kwalificatietoernooi voor BDO-spelers uit het Europese vasteland, waar twee tickets te vergeven zijn. 

De Grand Slam of Darts heeft van 7 tot en met 15 november plaats in de Civic Hall te Wolverhampton. Phil Taylor is titelverdediger.