Stille tocht om gesloten supermarkt

In de Utrechtse wijk Lombok is maandag een stille tocht gehouden. Niet vanwege zinloos geweld, zelfs niet vanwege een omgekomen huisdier. Nee, scholieren van het Christelijke Gymnasium gingen de straat op wegens de sluiting van een supermarkt. Ze balen ervan dat de MCD Supermarkt failliet is en verdwijnt, meldt RTV Utrecht.

Bijna vijfhonderd mensen hebben zich via een speciale Facebook-pagina aangemeld voor de stille tocht. Wat eerst een grap leek te zijn, werd maandag toch waarheid: jongeren liepen massaal door Lombok om hun steun aan de supermarkt te betuigen. Ze legden ook bloemen neer en brandden kaarsjes.

Frikadellenbroodjes
'Het saamhorigheidsgevoel van het naar de MCD gaan is nu weg', schrijft sympathisant Mira op de Facebook-pagina. 'Binnenkort zal de MCD worden opgevolgd door een nieuwe supermarkt maar het zal niet hetzelfde zijn', meent Jurrien. Felix schrijft: 'Als we denken aan MCD, denken we niet aan louter een supermarkt midden in de multiculturele buurt Lombok. We denken aan de frikadellenbroodjes, we denken aan de charmante caissières (...) We denken aan thuis.'