Blind: "Geen Ajax-bril bij keuze selectie"

Bondscoach Danny Blind heeft vanavond gereageerd op de kritiek met betrekking tot zijn selectiebeleid. Het wordt hem verweten te veel naar spelers van Ajax te kijken en daarbij andere ploegen te negeren.

"Verhalen dat ik Ajax-bril op zou hebben bij selectie zijn onzin. Elke bondscoach probeert de beste spelers te selecteren", liet Blind tijdens het perspraatje weten. "Bij Ajax lopen op dit moment gewoon meer spelers die voor Oranje in aanmerking komen dan bij PSV en Feyenoord."

Aanleiding voor de discussie is onder meer het wegvallen van Davy Klaasen. Vervolgens gingen de namen van Davy Pröpper en Jorrit Hendrix rond, maar zij werden gepasseerd ten faveure van Riechedly Bazoer. "Klaassen is aanvallende middenvelder. Daarvoor kwam Hendrix dus niet in aanmerking als vervanger. Als vervanger is voor Bazoer gekozen. Afgelopen periode vonden we hem beter dan bijvoorbeeld Pröpper", verantwoorde Blind zijn keuze.

Daarnaast had Blind ook graag de beschikking gehad over Hakim Ziyech. Aan het begin van het seizoen speelde hij volgens Blind nog niet zo goed, maar op dit moment zou hij zeker in de voorselectie gezeten hebben. Achteraf bleek dit niet meer nodig te zijn, aangezien de speler van FC Twente voor Marokko koos.