The Martian leidt na goed box-office weekend

Het was een goed weekend wat betreft box-office, en de eerste verwachtingen zijn binnen. Die wijzen allemaal naar The Martian als winnaar van het weekend met een beter debuut dan er eerst gedacht werd. Dit meldt BoxOfficeMojo.

De film, geregisseerd door Ridley Scott, wist een bedrag van ongeveer 55 miljoen dollar op te halen in de Verenigde Staten. Dat is meer dan de 48 miljoen waar het eerst op geschat werd, en dit zorgt er dan ook voor dat het maar 700.000 dollar minder op heeft weten te halen dan een ander ruimte-epos, Gravity. Er werd eerst een verschil verwacht van meer dan 7 miljoen dollar.

Ook griezelanimatie Hotel Transylvania 2 (in Nederland Hotel Transsylvanië 2) deed het goed in zijn tweede weekend. De film wist vooral bij het kinderlijke publiek te scoren en 33 miljoen dollar binnen te harken. Opvallend is dat ook een kleine film zijn weg naar de top 3 heeft weten te vinden. De thriller Sicario, met in de hoofdrol Emily Blunt, wist iets meer dan 25 miljoen dollar op te brengen en heeft daarmee in zijn eerste weekend het productiebudget al bijna terugverdiend.

The Martian: Matt Damon
The Martian: Matt Damon