Reorganisatie Google voltooid

De reorganisatie van Google, dat nu onderdeel uitmaakt van houdstermaatschappij Alphabet, is voltooid. Vanaf maandag zullen de aandelen van het bedrijf op Wall Street onder de nieuwe naam worden verhandeld. Wel blijven de zogeheten tickersymbolen GOOG en GOOGL behouden.

De reden voor de reorganisatie is om individuele onderdelen meer ruimte te bieden voor groei en daarmee de winstgevendheid op te krikken. Onder de paraplu Alphabet vallen onder meer de startup financier Google Ventures, gezondheidstak Calicio, Nest, dat slimme apparaten voor thuis maakt, en innovatielab Google X, de divisie waar ook de zelfrijdende auto's onder vallen.

Videoplatform YouTube en besturingssysteem Android blijven onderdeel van dochter Google. Voor gebruikers verandert er overigens niets.

Het nieuwe bedrijf Alphabet staat onder leiding van Google-oprichters Page en Sergey Brin. Sundar Pichai is de nieuwe topman van dochter Google. Hij was eerder verantwoordelijk voor besturingssysteem Android en internetbrowser Chrome.

Reorganisatie Google voltooid
Reorganisatie Google voltooid (Foto: ANP)