Ook Jeremy Irons en Brendan Gleeson in Assassin's Creed

De cast voor de verfilming van de populaire Assassin's Creed-games heeft er twee nieuwe aanwinsten bij: Jeremy Irons en Brendan Gleeson. Ze voegen zich bij Michael Fassbender en Marion Cotillard, die eerder al aangekondigd werden als hoofdrolspelers.

Jeremy Irons, die ondanks zijn prima cv vooral nog vaak wordt herinnerd voor zijn rol als (de stem van) Scar uit The Lion King, speelt in de film de vader van Marion Cotillard. Brendan Gleeson (Harry Potter, The Edge of Tomorrow) speelt op zijn beurt de vader van Fassbender, die eerder al werd aangekondigd voor zijn rol van hoofdpersonage Callum Lynch.

Assassin's Creed vertelt, net zoals in de games, het verhaal van een afstammeling (Lynch) van de Assassijnen die via revolutionaire geneticatechnologie de herinneringen van zijn voorvaderen kan onderzoeken en zelf kan meemaken. Daarbij vergaart Lynch buitengewone assassin-vaardigheden en raakt verwikkeld in de strijd tussen de geheimzinnige sociëteit en de orde van tempeliers.

De Assassin's Creed-franchise van de Franse ontwikkelaar Ubisoft heeft sinds 2007 91 miljoen exemplaren verkocht. De verfilming van Assassin's Creed zit al langere tijd in de pijplijn, in 2012 werd deze al aangekondigd. De releasedatum staat op dit moment op 22 december 2016.

Jeremy Irons en Brendan Gleeson in Assassin's Creed-film (Foto: Yahoo)
Jeremy Irons en Brendan Gleeson in Assassin's Creed-film (Foto: Yahoo)