Ontevreden vluchtelingen terug in tentenkamp

Alle negentien vluchtelingen die vrijdag de noodopvang Heumensoord bij Nijmegen verlieten zijn weer terug. Ongeveer tien mensen keerden diezelfde avond al terug. In de loop van zaterdag keerde ook de rest terug, zei een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

De vluchtelingen verlieten het tentenkamp vrijdagmiddag kort na aankomst, omdat ze ontevreden waren over de voorzieningen. Vooral de inrichting van de slaappaviljoens viel niet in de smaak. In de paviljoens zijn lange rijen slaapkamers voor acht personen. Sommige vluchtelingen vrezen dat ze niet genoeg privacy hebben.

De mannen en vrouwen wilden teruggaan naar het aanmeldcentrum in Ter Apel, maar volgens het COA kon dat niet en was vrijdagavond de helft van de groep weer terug. De rest keerde zaterdag terug.

Heumensoord is de grootste opvanglocatie in Nederland. Binnen enkele weken moet het plaats bieden aan 3000 asielzoekers. Het COA zegt dat het kamp bedoeld is als noodopvang, waar de asielzoekers maar korte tijd zullen verblijven.

Ontevreden vluchtelingen terug in tentenkamp
Ontevreden vluchtelingen terug in tentenkamp (Foto: ANP)