FOK! Wat een weer: het blijft droog

Ook komend weekend is het rustig najaarsweer. De grootste verandering ten opzichte van de laatste dagen is de windrichting: die draait voorzichting in zuidwestelijke richting. Vandaag begint de dag wederom mistig, maar al snel trekt dit weg waarna de zon de overhand heeft. Wel is de lucht iets minder blauw door sluierbewolking hier en daar. Met temperaturen tussen de 18 en 20 graden mogen we ook vandaag niet klagen over het weer. 

Ik was vandaag net op tijd thuis om dit prachtige panorama te aanschouwen. Gelukkig was ik ook nog op tijd om een foto te maken! (Voor de grote variant even op de afbeelding klikken)

Zonsondergang in Alkmaar Daalmeer (Foto: DJMO)
Zonsondergang in Alkmaar Daalmeer (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:

in 1574 werd Leinden ontzet na Spaanse belegering tijdens de tachtigjarige oorlog. In 1944 werd door Britse bommenwerpers de dijk bij Westkappel platgegooid, om zodoende de Duitsers makkelijker te kunnen verdrijven uit Walcheren, dat door de actie onder water kwam te staan. in 1990 was vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. De DDR (Oost-Duisland) hield op te bestaan, en weer weer samengevoegd met West-Duitsland. En wie weet er nog dat in 1992 Sinead O'Cornnor in de show Saturday Night Live openlijk een foto van de Paus aan stukken scheurde? 20 mijloen mensen waren getuige van haar actie.