EL: Uitslag Sporting Braga - FC Groningen

FC Groningen wacht na twee groepswedstrijden nog altijd op het eerste puntje in de Europa League. Na het verlies twee weken geleden in eigen huis tegen Olympique Marseille (0-3) ging donderdagavond ook het uitduel in Portugal tegen het minder hoog ingeschatte Sporting Braga door een snel en makkelijk tegendoelpunt verloren: 1-0.

Met Albert Rusnák, Bryan Linssen, Michael de Leeuw en Mimoun Mahi begon trainer Erwin van de Looi aanvallend aan de wedstrijd in Braga. De Groningse ploeg kreeg echter al na vijf minuten een tegentreffer om de oren. De verdediging werd op het verkeerde been gezet door de twee aanvallers van de tegenpartij. De Egyptische spits Ahmed Hassan bracht Sporting Braga op voorsprong. Een paar minuten later was de thuisploeg heel dicht bij een tweede treffer, maar een schot van Rui Fonte raakte de onderkant van de lat en viel op de doellijn.

Met de snelle voorsprong op zak, was Braga niet van plan om het spel te gaan maken in het eigen Estádio Municipal de Braga. FC Groningen moest iets bedenken, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Mahi, die in de Nederlandse competitie als invaller al vier keer scoorde, was in de spits neergezet, maar werd niet bereikt.

Toch koos Van de Looi al na een half uur voor een verdedigende wissel. Tot zijn eigen ongenoegen werd linksbuiten Rusnák geslachtofferd voor Kasper Larsen, een centrale verdediger. De bekerwinnaar werd gedwongen om na rust meer risico's te nemen en kwam een paar keer dicht bij het doel van de Portugese tegenstander, maar veel indruk maakte dat nog steeds niet. Voor het slotoffensief verving Van de Looi twee aanvallers, maar zonder resultaat.

Braga is door de zege koploper in groep F van de Europa League met de volle score van zes punten. Het puntloze FC Groningen staat laatste, achter Olympique Marseille en Slovan Liberec die beide drie punten hebben.