TrackMania Turbo uitgesteld tot begin 2016

TrackMania Turbo, de nieuwe TrackMania-game die naast pc ook voor PlayStation 4 en Xbox One uitkomt, is uitgesteld tot begin 2016. Dat maakte Ubisoft bekend op hun blog. Aanvankelijk was de bedoeling om de game al in november uit te brengen.

Ubisoft geeft aan dat na lang testen en het bestuderen van feedback, ze tot de conclusie zijn gekomen dat er wat meer tijd nodig is voor wat laatste tweaks aan de interface en aan enkele multiplayermodi. TrackMania Turbo komt, in tegenstelling tot zijn recente voorgangers, ook uit voor consoles. De laatste TrackMania-game die op een console (Wii) uitkwam was TrackMania: Build to Race. 

Een van de interessantere features van TrackMania Turbo, is de stage generator, waarmee je met een druk op de knop een nieuwe baan kunt genereren. Daarnaast kun je ook zelf met de Trackbuilder aan de slag en kun je anderen uitnodigen om op jouw track te racen. Verder is er een co-opodus, genaamd Double Driver, waarin twee spelers hetzelfde voertuig moeten besturen. Een nieuwe datum is er helaas nog niet.