3FM start jubileumshow vanaf onbewoond eiland

Nog buiten adem van de race naar de studio namen 3FM-dj's Paul Rabbering en Roosmarijn Reijmer donderdagmiddag even na 18.00 uur plaats achter de microfoon op forteiland Pampus. Samen begonnen zij aan de presentatie van de 75 uur durende jubileumshow vanaf het onbewoonde eiland in het IJmeer, waarmee radiozender NPO 3FM de komende dagen zijn vijftigjarig bestaan viert.

In opperste partystemming, getooid met feesthoedjes en slingers, vertrokken 25 dj's van het radiostation donderdagmiddag met een grote boot richting Pampus. Een paar meter voor de wal werden Sander Hoogendoorn, Domien Verschuuren, Michiel Veenstra, Wijnand Speelman, Paul Rabbering en Roosmarijn Reijmer in drie opblaasbootjes overboord gezet. De rest van de tocht naar het eiland werd een roeirace met als prijs voor het winnende duo corvee-immuniteit voor de komende vier dagen op het eiland én de eer de jubileumuitzending vanaf Pampus af te trappen.

Domien Verschuuren riep seconden voordat hij te water ging nog verschrikt naar zijn collega's: "ik weet eigenlijk helemaal niet hoe ik moet roeien". Paul Rabbering vroeg zich, hangend aan de reling van het schip, oprecht af wie 'dit onzalige plan' had bedacht en Michiel Veenstra kon niets anders uitbrengen dan: "wat is het fucking koud!" Roosmarijn wist uiteindelijk de winst voor haar en haar partner in de wacht te slepen door zich na een kansloze start de laatste meters naar de wal te laten slepen.

In totaal 25 dj's van de popzender namen donderdag hun intrek op het eiland, waar ze tot zondagavond bivakkeren. In onverwachte en onbekende samenstellingen presenteren zij de komende vier dagen de nonstop-feestprogrammering. Wie niet aan het werk is in de tijdelijke studio moet aan de slag met een corveedienst, eten koken, festiviteiten organiseren of luisteraars rondleiden. Zondag komt het verjaardagsfeestje ten einde met de uitzending van de top 100 van platen die luisteraars zouden meenemen naar een onbewoond eiland.

3FM start jubileumshow vanaf onbewoond eiland
3FM start jubileumshow vanaf onbewoond eiland (Foto: BuzzE)