Celstraf geëist voor publieke blowjob

Een koppel uit het Belgische Luik gaat een geïmproviseerde blowjob pal in de openbare ruimte mogelijk nog flink betreuren. Tegen beide deelnemers aan deze handeling werden gisteren voor de strafrechter celstraffen geëist.

Het gewraakte feit speelde zich inmiddels alweer bijna een jaar geleden af. Op 6 oktober 2014 had de 46-jarige Thierry, afkomstig uit de Luikse voorstad Saint-Nicolas, al wat flink wat borrels achter de kaken. Hij kwam een dakloze vrouw tegen die zich eveneens in kennelijke toestand bevond, en niet meer dan dertig minuten later werd het ad-hoc koppel behoorlijk intiem. Op een bankje voor een filiaal van HEMA, midden in de Luikse binnenstad, begon de vrouw in kwestie Thierry oraal te bevredigen.

De pret mocht echter niet lang duren: een controleur van TEC, de Waalse openbaar vervoermaatschappij, kreeg het koppel in het oog en beval hen op te houden. De controleur waarschuwde de politie, die beide oppakte voor delicten tegen de openbare zeden. Hierbij zou Thierry zich bovendien tegen zijn aanhouding hebben verzet. Zowel Thierry als de (verder onbekende) dakloze vrouw moesten 24 uur brommen op het politiebureau, alvorens heengezonden te worden. Gisteren moesten beide zedenschenners evenwel voor de rechter verschijnen: enkel de man deed dit ook daadwerkelijk.

Thierry ontkent niet een blowjob te hebben ontvangen: wel verzet hij zich tegen de aanklacht aangaande geweld tegen de politie. Bovendien claimt hij dat hij niet daadwerkelijk heeft kunnen genieten van de blowjob, omdat deze onderbroken werd en bovendien omdat de vrouw in kwestie in zijn penis gebeten zou hebben. Daarnaast zegt de man dat hij had kunnen wegrennen, maar desalniettemin uit eigen beweging de ordediensten heeft afgewacht. Vanwege deze verzachtende omstandigheden vraagt de man dat er niet meer dan een taakstraf wordt uitgesproken. De officier van justie eist nochtans 10 maanden celstraf voor de man, en 6 maanden brommen voor de (afwezige) vrouw. Voordeel voor beiden is wel dat in België celstraffen van minder dan 3 jaar meestal niet worden uitgevoerd, vanwege een tekort aan cellen. Uitspraak volgt op 28 oktober.

Luik: koppel hangt celstraf boven het hoofd na publieke blowjob (foto A. Savin CC BY-SA 3.0)