Geldboete voor verslaggeefster met geweerparaplu

Verslaggeefster Annemarie Landmanvan het RTL-programma Editie NL die met een zogeheten 'geweerparaplu' door het Centraal Station van Amsterdam liep, kan wegkomen met een boete van 300 euro. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de vrouw aangegeven "nooit de intentie te hebben gehad mensen bang te maken".

De verslaggeefster liep op 23 september door het station met een paraplu met een handgreep in de vorm van een jachtgeweer. Aan de voorzijde leek de paraplupunt op een loop met een richtmiddel. Van een afstand was deze paraplu volgens het OM niet van een echt geweer te onderscheiden. De verslaggeefster deed dit naar aanleiding van de commotie die een dag eerder was ontstaan doordat Schiphol gedeeltelijk werd ontruimd vanwege een telefoonhoesje in de vorm van een pistool.

De verslaggeefster heeft zich schuldig gemaakt aan overtreding van de wet wapens en munitie omdat ze een nepwapen bij zich droeg, stelt justitie. Als de vrouw het niet eens is met de aangeboden strafbeschikking, wordt de zaak aan de rechter voorgelegd.