Caitlyn Jenner niet aangeklaagd voor ongeluk

Caitlyn Jenner wordt niet aangeklaagd voor doodslag vanwege het ongeval in februari dit jaar waarbij een vrouw omkwam. De officier van justitie in Los Angeles bepaalde woensdag dat er niet genoeg bewijs is tegen de reality-ster. "We hebben er van begin af aan in geloofd dat een grondig en objectief onderzoek Caitlyn zou vrijpleiten", liet Jenners advocaat Blair Berk weten aan People.

"Een verkeersongeluk, hoe verschrikkelijk en hartverscheurend dat ook is als er een dode valt, is niet noodzakelijkerwijs een misdaad", vervolgt Berk. Bij het ongeval kwam de 70-jarige Kimberley Howe om het leven. Haar auto kwam als gevolg van een kettingbotsing op de andere weghelft. Daar botste Howe op een tegenligger.

Uit onderzoek naar het ongeval blijkt dat Jenner achterop Howe knalde nadat zij op de rem trapte omdat een Prius voor haar plotseling veel langzamer ging rijden. Door de klap van Jenners wagen kwam Howe op de andere weghelft, maar de realityster reed volgens justitie niet te hard. Eerder was al duidelijk dat Jenner geen alcohol op had en niet aan het bellen was.

Eerder deze maand zei Jenner in een interview dat ze zich nog maar weinig kan herinneren van het ongeval. "Ik kan me nog herinneren dat het is gebeurd en dat is het wel zo'n beetje", vertelde ze de Today Show. "Over een tragedie als deze kom je nooit heen. Je leert er zo goed mogelijk mee leven."

caitlynCaitlyn Jenner niet aangeklaagd voor ongeluk (Foto: BuzzE)