Pacific Rim 2 is een feit, slechts uitgesteld

Een vervolg op de populaire actie-sciencefictionfilm Pacific Rim uit 2013 zit nog steeds in de pijplijn, maar is uitgesteld. Dat maakte distributeur Universal Pictures bekend nadat er onduidelijkheid was ontstaan omtrent de status van de film.

Enkele weken geleden werd nog gesproken over de onzekere toekomst van Pacific Rim 2, nadat de film van het releaseschema was gehaald. Liefhebbers kunnen gerust ademhalen: in een verklaring zegt Universal dat de releasedatum van 4 augustus 2017 slechts is verschoven, maar dat alle partijen nog steeds toegewijd zijn om met een waardige opvolger te komen. 

"Legendary en Universal Pictures zijn ervan overtuigd dat Pacific Rim 2 komt. De sequel op de film uit 2013, die meer dan 411 miljoen dollar opbracht in de global box office, verdient de best mogelijke behandeling om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Er is daarom besloten om de productie uit te stellen, zodat het team kan werken aan een waardige opvolger", legt Universal uit in een verklaring.

Regisseur Guillermo del Toro, die ook verantwoordelijk was voor het eerste deel, wees geruchten van de vermeende beëindiging al eerder van de hand. "Over drie weken leveren we het script in en wordt het budget bepaald, dus voor zover ik weet is er helemaal niets afgeblazen", aldus del Toro. 

In het eerste deel van Pacific Rim zagen we onder andere Charlie Hunnam (Sons of Anarchy, Children of Men) en Idris Elba (The Wire, Prometheus). Een nieuwe releasedatum voor het vervolg is niet bekendgemaakt. Wel is het ontstane gat van 4 augustus 2017 opgevuld met het derde deel van Pitch Perfect, de comedyhitserie met Anna Kendrick in de hoofdrol.

Pacific Rim 2 gaat door (Foto: Warner Bros. Pictures)
Pacific Rim 2 gaat door (Foto: Warner Bros. Pictures)