FOK! Wat een weer: een 10 met een griffel

Welkom op deze prachtige eerste oktober, de eerste dag van de wijnmaand en internationale dag van de ouderen. Gisteren kreeg het weercijfer een dikke tien volgens weeronline. Vandaag kan op éénzelfde cijfer rekenen.

De dag begint wat mistig in het noordoosten, maar al snel wint de zon aan terrein en wordt het zo’n 18 graden landinwaarts. Aan de kust is het iets koeler met circa 16 graden. De wind waait met een matig briesje uit het noordoosten.

(Foto: sneakydesert)
Bekende foto? De maan net na de maansverduistering afgelopen maandagochtend vroeg (Foto: sneakydesert)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
In 2011 was het vandaag 26 graden, in 1988 slechts 1,2 graad! In 1949 onthulde Koningin Juliana een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Razzia van Putten en in 1960 werd Nigeria onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk verklaard.

In 1964 werd de televisiezender Nederland 2 officieel gelanceerd, in 1982 presenteerde Philips de eerste cd-speler ter wereld en tot slot aanschouwde de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden vandaag het levenslicht.