Zwaargewonde bij kraanongeval haven Rotterdam

In de Waalhaven in Rotterdam is maandagmiddag een kraan naar beneden gekomen. De kraanmachinist bleef ongedeerd maar op de grond raakte iemand zwaargewond. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur bij overslagbedrijf Broekman Project Services aan de Heijplaatweg. De kraan was bezig met het hijsen van een sluisdeur toen hij het begaf. "Hij is niet omgevallen, maar geknakt. De kraan was op een ponton gelast en vormde een vaste constructie", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

De politie heeft het gebied afgezet. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is ter plaatse bezig met verkennend onderzoek en ook de Arbeidsinspectie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie maakt dinsdag de identiteit van het slachtoffer bekend, zei een woordvoerder.

Begin augustus raakten in Alphen aan den Rijn achttien woningen onbewoonbaar toen kranen met een brugdeel voor de Julianabrug van hun pontons gleden. Het bergingswerk in Alphen is nog in volle gang.

Zwaargewonde bij kraanongeval haven Rotterdam
Zwaargewonde bij kraanongeval haven Rotterdam (Foto: ANP)