Frank Masmeijer ontkent cokegebruik

Frank Masmeijer ontkent in De Telegraaf ooit zelf coke te hebben gebruikt. "Nou, vraag mijn omgeving...nóóit", zegt de in opspraak oud-presentator in het interview met Evert Santegoeds.

Eind 2014 werd de voormalige showmaster en horecaondernemer door de Belgische politie van zijn bed gelicht op verdenking van grootschalige drugshandel. Na acht maanden voorarrest kwam hij afgelopen zomer op vrije voeten, eerst nog met een enkelband, in afwachting van het proces.

Niet eerder gaf hij een interview over zijn detentie. Masmeijer wijst met een beschuldigende vinger naar Yoshi, de neef van zijn vrouw Sandra, die volgens Frank in het drugsmilieu verkeerde. "Hij is de junk in de familie, die zijn moeder het ziekenhuis in geslagen heeft. Ten einde raad vroegen zijn ouders mij, vanuit dat ziekenhuis of ik niet eens met hem wilde praten terwijl hij al behoorlijk in dat milieu vertoefde. Ik maakte hem het leven moeilijk, en toen zijn er allerlei dingen gebeurd en ben ik ergens in verzeild geraakt. Dat is wat er speelt, dat is wat er is gebeurd."

Angst
Een paar dagen voor zijn arrestatie werd Masmeijer door vijf mannen in elkaar geslagen. Masmeijer vertelt dat de Antwerpse politie iedereen heeft aangehouden van wie ze vinden dat die iets met grootschalige drugssmokkel te maken heeft. "Mijn advocaten hebben er zo veel tegen ingebracht dat we hopen dat de rechter daar volgend jaar tijdens de behandeling van de zaak, in meegaat. Maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat ik terug moet de gevangenis in. Daar moet ik niet aan denken."

SBS6 zendt maandagavond om 23.15 uur het exclusieve interview uit in een special van Shownieuws.

Frank Masmeijer ontkent cokegebruik
Frank Masmeijer ontkent cokegebruik (Foto: BuzzE)