Prison Architect krijgt nieuwe modi

Het lijkt erop dat de Early Access voor Prison Architect niet afloopt met een sisser, maar met een knaller. Ontwikkelaar Introversion Software heeft gisteren op EGX twee nieuwe modi die naar de game gaan komen: Escape Mode en een nieuwe campaign.

De campaign zal dienen als een tutorial voor de sandbox mode. De campaign bestaat uit vier hoofdstukken waarbij Introversion Software samenwerkt met Chris Hastings, die onder ander bij Marvel heeft gewerkt aan de stripboekenserie Deadpool: Fear itself. Onder andere machtsbeluste senators en de maffia zullen een rol gaan spelen in dit verhaal. 

Daarnaast maakt ook escape mode zijn intrede. Waarbij je in de sandbox mode er voor moet zorgen dat de gevangenen in een cel blijven, worden in escape mode de rollen omgedraaid. Je wordt geboeid binnengebracht als een gevangene en moet zo snel mogelijk uit een van de gevangenissen van andere gebruikers te komen, die zijn geüpload in de steam workshop. Alles wat de gevangenen in de game kunnen doen, zoals bestek stelen en tunnels graven, zal ook mogelijk zijn in escape mode. Als je de tijd hebt, aan het einde van dit bericht staat een 47 minuten durend filmpje waarin alle features nog een keer worden uitgelegd.

Prison Architect komt op 6 oktober uit voor pc, mac en Linux.

Prison Architect krijgt nieuwe modi