Fantastisch gevecht in slotrondes bekroont saaie MotoGP-race

Jorge Lorenzo heeft op Motorland Aragón de Grand Prix van Aragón in de MotoGP gewonnen. De Spanjaard was na het uitvallen van Marc Marquez ongenaakbaar en hoefde geen moment te vrezen voor zijn zege. 

Lorenzo kende al een uitstekende start en pakte de leiding, terwijl polesitter Marquez naast Lorenzo ook Andrea Iannone voorbij zag komen. Die pakte hij snel weer terug, maar de goede klassering van Marquez duurde weer eens niet lang. Hij moest alle zeilen bijzetten om Lorenzo bij te houden, ging daardoor veel te hard een bocht in en gleed onderuit. Op dat moment had Lorenzo al een groot gat geslagen naar Iannone, Dani Pedrosa en Valentino Rossi en een strijd om de zege zou er ook niet meer komen.

Zes ronden voor het einde reden Pedrosa en Rossi al rondenlang samen op plek twee en drie, met Iannone op een onoverbrugbaar gat. Bij het ingaan van de laatste vijf ronden gebeurde er voorin dan eindelijk iets doordat Rossi zijn concurrent voor het eerst aanviel. Pedrosa sloeg terug en moest dat een ronde later nog eens doen, maar het gevecht om de tweede plek was eindelijk geopend. De twee bleven elkaar bestoken tot en met de laatste bocht, waar Rossi nog eens een alles-of-niets-poging deed. Dat lukte net niet en dus konden de thuisfans juichen voor de zege van Lorenzo en de tweede plek van Pedrosa. Rossi werd derde, voor Iannone, Andrea Dovizioso en Aleix Espargaro.