Schitterend duel beslist GP Aragón in Moto2

Tito Rabat heeft in de Moto2 de Grand Prix van Aragón gewonnen. De Spanjaard was voor eigen publiek nipt beter dan zijn landgenoot Alex Rins, die hem bijzonder goed partij kon bieden. De wereldtitelstrijd kon in de race beslist worden, maar dat gebeurde nog niet.

De beste start was voor polesitter Rabat en voor Sam Lowes, die van de vierde naar de tweede plek opstoomde. Het was echter Rins die de leiding al snel overnam, maar dat duurde niet lang. Halverwege het veld knalde Xavier Simeon hard op Dominique Aegerter, die daarbij hard tegen het asfalt smakte. De Zwitser moest behandeld worden, met een rode vlag als gevolg. Dit tot grote onvrede van Rins, die zijn goede eerste ronde tenietgedaan zag worden en bij de herstart weer op plek twee moest beginnen.

Bij de herstart was het wederom Rabat die een sterke start kende en opnieuw kon hetzelfde gezegd worden van Rins. Al na een ronde ontstond een groepje van vijf man, waar Johann Zarco niet kon volgen. De Fransman vertrok vanaf de derde plek en kon in Aragón de wereldtitel pakken, maar kende voor het eerst dit seizoen een bijzonder slechte race. Rins en Rabat lieten de rest al snel achter zich en gingen een fel gevecht aan om de zege. In de slotronde bereikte het schitterende duel een hoogtepunt, waarin Rabat door slim rijden zijn landgenoot net achter zich kon houden. Lowes werd derde, voor Folger en Lühti, die profiteerde van een val van Alex Marquez.