BN'ers zingen voor 200 Jaar Koninkrijk

Meer dan dertig bekende Nederlandse artiesten hebben zaterdagavond in Amsterdam opgetreden voor koning Willem-Alexander, koningin Màxima, prinses Beatrix en voor nog heel wat leden van de koninklijke familie. Dat deden zij in het kader van de slotviering van 200 Jaar Koninkrijk.

Voor deze bijzondere viering was de Magere Brug over de Amstel omgedoopt tot decor en podium. Ellen ten Damme, Ruth Jacott, Sjors van der Panne, Antje Monteiro, de cast van Soldaat van Oranje en Jeroen van der Boom mochten een nummer zingen voor het koningspaar en hun familieleden. Net als onder anderen Sharon Doorson, Krystle, Hadewych Minis, André Hazes Junior, Willeke Alberti, de Handsome Poets en Kovacs.

In de show kwamen 'herkenbare thema's' langs van 200 jaar Koninkrijk, zoals de strijd tegen het water. Gitarist Jaap Kwakman speelde bijvoorbeeld een hardrockversie van het Wilhelmus en Jamai Loman zong het nummer Fiets van Herman van Veen. Ook de zwarte bladzijden, zoals de Tweede Wereldoorlog en de slavernij, kwamen in muzikale vorm voorbij. Huub Stapel sloot de avond af met het nummer Samen staan we sterk.

BN'ers zingen voor het koningspaar
BN'ers zingen voor 200 Jaar Koninkrijk (Foto: BuzzE)