Barcelona bijna twee maanden zonder Messi

FC Barcelona moet superster Lionel Messi bijna twee maanden missen. De Argentijnse aanvaller heeft zaterdag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Las Palmas een scheur opgelopen in de binnenband van zijn linkerknie. Messi raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd en ging na tien minuten naar de kant. In het ziekenhuis bleek dat de schade fors is. De doktoren rekenen op een hersteltermijn van zeven tot acht weken.

Messi raakte al in de derde minuut geblesseerd bij een schot dat werd geblokt door een verdediger van Las Palmas. De 28-jarige Argentijn, vorige maand uitgeroepen tot beste voetballer van Europa, probeerde nog wel verder te spelen, maar al snel bleek dat dit niet ging. Hij liet zich vervangen door Munir El Haddadi en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Zonder Messi had Barcelona het opvallend lastig met het bescheiden Las Palmas. Luis Suárez scoorde twee keer, maar na een gemiste strafschop van Neymar en de aansluitingstreffer van de bezoekers kwam de winnaar van de Champions League toch nog even in de problemen (2-1).

Messi mist onder meer de wedstrijden in de Champions League tegen Bayer Leverkusen en BATE Borisov. Mogelijk is hij net op tijd hersteld voor de 'Clásico' op zaterdag 21 november tegen Real Madrid.

Barcelona bijna twee maanden zonder Messi (Foto: ANP)