Verstappen te druk voor rijbewijs

Max Verstappen mag dan met ruim 300 kilometer per uur over de Formule 1-circuits scheuren, een rijbewijs voor de openbare weg heeft de Nederlander nog niet. Komende woensdag wordt hij achttien jaar, maar het halen van het roze plastic kaartje moet wachten.

Verstappen: "Ik heb er geen tijd voor, ik moet nog een datum vinden om het te halen. Nu met die vele overzeese races is het wat lastig." Toch wil de Nederlander het snel halen. "Voor mij is het goed, want het achttien worden zien mensen als een grote stap en als je het rijbewijs haalt stoppen mensen erover te praten."

Het rijbewijs zal Verstappen overigens in België gaan halen. Hij moet daar wel verplicht enkele lessen volgen, maar verwacht binnen vier tot zes uren alles onder de knie te hebben. "Ik moet nog een instructeur vinden en ik hoop dat hij mij herkent, anders gaat het wat lastiger worden. Ik kan bijvoorbeeld vragen: 'wil je naar de Belgische Grand Prix?' Misschien dat zoiets helpt."

De theorie heeft hij in februari al gehaald, al was dat niet geheel foutloos. Ook de rijtest is nog geen gegeven voor Max. "Als je bijvoorbeeld te snel gaat of geen knipperlicht gebruikt en meteen instuurt ..."