Massale knokpartij tussen asielzoekers in azc Overberg

Op het terrein van asielzoekerscentrum (azc) Overberg in de provincie Utrecht is het in de nacht van donderdag op vrijdag erg onrustig geweest. Door vechtpartijen zijn twee mensen gewond geraakt. De politie heeft twee anderen opgepakt, meldde een woordvoerder. Aan het begin van de nacht werd er door twee groepen gevochten. De politie kreeg de situatie onder controle, maar twee uur later liep het opnieuw uit de hand. Inmiddels is het weer rustig op het terrein. De aanleiding voor de vechtpartijen was een potje voetbal.

De eerste melding van onrust was rond 0.30 uur. Op dat moment was er een vechtpartij op het terrein van het asielzoekerscentrum. Twee grote groepen stonden volgens de politie tegenover elkaar. "Er werd flink gevochten", zei een politiewoordvoerder. Agenten haalden de groepen uit elkaar. Het werd daarna weer rustig.

Toch bleek het rond 02.30 uur opnieuw uit de hand te zijn gelopen. Het was een 'massale vechtpartij', waarbij 'tientallen mensen' waren betrokken. Volgens de woordvoerder werd ook schade aangericht op het terrein. "Er is tijdens de vechtpartij onder meer meubilair gebruikt."

De politie stuurde tientallen agenten en een politiehelikopter naar Overberg, een dorp in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Inmiddels is er afgeschaald, maar er blijven wel agenten bij het azc om de situatie in de gaten te houden. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Gewonden door vechtpartij azc Overberg
Gewonden door vechtpartij azc Overberg (Foto: ANP)