Opnieuw problemen voor Lotus

Het Formule 1-team Lotus heeft voor de Grand Prix van Japan opnieuw met problemen te maken gekregen. Zo arriveerde de vracht van de renstal erg laat uit Singapore en kon het team vandaag vanwege een onbetaalde rekening geen gebruik maken van de hospitality unit.

Bij overzeese races is het gebruikelijk dat de F1-teams ruimte huren van het circuit waarop ze gaan racen. Omdat de rekening van Suzuka niet is betaald kan Lotus geen gebruik maken van de tent die moet gaan dienen als hospitality unit voor de gasten. De spullen die er in moeten stonden ervoor in de paddock. Lotus weet het probleem aan een late betaling.

Daarnaast moesten de monteurs hard doorwerken om de auto's op tijd opgebouwd te krijgen. Normaal gesproken starten ze donderdag rond het middaguur de bolide voor het eerst, maar pas halverwege de middag kwamen de laatste kisten met onderdelen binnen.

Het opnieuw vastleggen van Pastor Maldonado kan de financiële nood enigszins verminderen, omdat de Venezolaan naar verluidt 30 miljoen pond (ruim 40 miljoen euro) per jaar meebrengt. Daarnaast lopen er nog onderhandelingen met Renault dat een aandeel van 65 procent in de renstal wil nemen.

De monteurs blijven er in ieder geval vrolijk onder, getuige hun muziekkeuze.