Motörhead komt met eigen whisky

Frontman Lemmy mag dan om 'gezondheidsredenen' overgestapt zijn op de wodka-jus, dat weerhoudt Motörhead niet om een eigen whisky te lanceren. Op 1 oktober komt in nauwe samenwerking met de Zweedse destilleerderij Mackmyra en het drankbedrijf Brands For Fans de Motörhead Whisky op de markt. Directe aanleiding is het veertigjarig bestaan van de van oorsprong Britse oermetalband.

"Het leven wordt wat minder pijnlijk met Motörhead Whisky", zegt bassist en zanger Lemmy bij de aankondiging van het nieuwe product. "Ik zal er zelf zo nu en dan ook wel een slokje van nemen."

Volgens drummer Mikkey Dee is het een buitengewoon goede whisky. "Een vol karakter en met een buitengewone bourbonsmaak, omdat het gerijpt is in vaten van Amerikaans eikenhout. De hele band is betrokken geweest bij het productieproces en we zijn heel trots op het resultaat."

De whisky wordt gepresenteerd kort nadat de rockgroep wederom veelvuldig in het nieuws is geweest wegens de kwakkelende gezondheid van Lemmy. Afgelopen maand moest weer een handvol concerten afgelast of onderbroken worden omdat de zanger ademhalingsproblemen had. Lemmy Kilmister tobt al sinds 2013 met zijn gezondheid - het gevolg van tientallen jaren bovenmatige drank- en drugsconsumptie. Eind augustus verscheen het tweeëntwintigste studioalbum van de groep, Bad Magic, dat ook in Nederland de hitlijsten haalde.

Motörhead komt met eigen whisky
Motörhead komt met eigen whisky (Foto: BuzzE)