Bosz: "Makkelie zei niet waarom ik weg moest"

Peter Bosz had woensdagavond geen idee waarom hij door arbiter Danny Makkelie naar de tribune werd verwezen. Bosz weigerde dat dan in eerste instantie ook te doen, waarna het duel korte tijd werd stilgelegd. De coach van Vitesse hield zich na afloop van het verloren bekerduel met Heracles Almelo (4-1) in. "Hij wilde niet zeggen waarom ik weg moest", aldus Bosz voor de camera van FOX Sports.

Het akkefietje tussen Makkelie en Bosz ontstond toen Vitesse met negen man kwam te staan, nadat Marvelous Nakamba zijn tweede gele kaart kreeg. Eerder was Renato Ibarra ook al naar de kant gestuurd. Bosz beklaagde zich daarover en mocht ook vertrekken. "Toen ben ik rustig mijn boekje en bril gaan pakken en weggelopen en ineens zag ik dat hij achter mij aan kwam."

Na een paar minuten werd het duel weer hervat, waarna ook Guram Kashia nog rood kreeg. Met acht man hield Vitesse geen stand. Dat leidde er niet toe dat Bosz na afloop verhaal ging halen bij Makkelie over waarom hij nou naar de tribune moest. "Ik ga nu niks meer aan hem vragen, dat lijkt me niet verstandig."

Bosz: Makkelie zei niet waarom ik weg moest
Bosz: Makkelie zei niet waarom ik weg moest (Foto: ANP)