'Baas' bindt vrouw naakt aan boom

De rechtbank van de Italiaanse stad Pordenone heeft een vijftigjarige Roemeen uit die plaats tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij zijn vrouw naakt aan een boom had achtergelaten. Hij wilde haar zo leren wie er de baas is.

Nadat de beste man in 2001 met de vrouw was getrouwd, gedroeg hij zich als een behoorlijke klootzak. Sindsdien werd zij door de man stelselmatig mishandeld. Ook toen het stel met hun dochter naar Italië emigreerde, bleven de mishandelingen doorgaan.

Het dieptepunt vond enige tijd geleden plaats. De Roemeen schoor zijn vrouw kaal, trok al haar kleren uit en bond haar aan een boom. De hele nacht moest zij naakt doorbrengen aan de boom, om zo 'te voelen wie de baas is'.

Nadat de arme vrouw eindelijk van haar walgelijke kerel was gescheiden, bedreigde hij haar en hun dochter met de dood. Zo ramde hij met zijn auto het voertuig waar zij en hun dochter in zat. De dochter hield hieraan een pijnlijke rug over.

De rechter was dan ook absoluut niet mild voor de minkukel. Deze legde de Roemeen een celstraf van maar liefst drie jaar op. Ook moet hij 15.000 euro lappen om als schadevergoeding te betalen aan zijn ex-vrouw en dochter.