AC/DC-bier bij Australische Aldi

Australische AC/DC-fans kunnen zich alvast 'indrinken' voor de Rock or Bust Tour van hun favoriete band die in november begint. Het speciale AC/DC Rock or Bust-bier is vanaf volgende week in Australië exclusief te koop bij de filialen van supermarktketen Aldi. Het gaat om een pils dat in Duitsland volgens het 'Reinheitsgebot' is gebrouwen en 5 procent alcohol bevat.

De rockers lanceerden het bier in 2013 ook al eens, maar toen op beperkte schaal alleen in Europa. Voor de nieuwe editie zijn de naam en de vormgeving van het blik (57 cl) aangepast aan het meest recente album van de groep, Rock or Bust. In Nederland is het AC/DC Rock or Bust-bier te bestellen via de bier-speciaalzaken.

Het album Rock or Bust haalde eerder dit jaar in Nederland de top-10 van de albumlijst. Op 5 mei speelde de groep nog in het Gelredome. Het is de eerste plaat en tournee sinds het afscheid van gitarist Malcolm Young die de band om gezondheidsredenen moest verlaten. Hij is vervangen door zijn jongere neef Steven Young. Ook vaste drummer Phil Rudd is tijdens de huidige tournee niet van de partij. Hij zit in Australië vast wegens een aantal rechtszaken die tegen hem lopen. Rudd wordt vervangen door voormalig AC/DC-slagwerker Chris Slade.

AC/DC-bier bij Australische Aldi
AC/DC-bier bij Australische Aldi (Foto: BuzzE)