Lavrov: Amerikanen steunen onze Syriëpolitiek

De Verenigde Staten staan in toenemende positief tegenover de Russische politiek inzake Syrië. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov woensdag in Moskou. "Ik denk dat de Amerikanen momenteel veel ontvankelijker tegenover onze politiek staan."

Wat Washington betreft is dat echter een onterechte aanname. Dat Rusland het regime van de Syrische president Assad in toenemende mate met wapens steunt, is juist niet wat de Verenigde Staten willen. De Amerikanen willen dat Assad het veld ruimt om na 4,5 jaar burgeroorlog noodzakelijke politieke veranderingen te kunnen bewerkstelligen, verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington in een reactie. De VS zien graag een constructieve rol van de Russen in de aanpak van Islamitische Staat, maar dan niet door meer wapenleveranties aan Assad.

De Syrische ambassade liet ook woensdag weten dat de regering in Damascus de ontwikkeling van een Russische basis in de stad Latakia van harte ondersteunt als stap in de strijd tegen het terrorisme.

Lavrov: Amerikanen steunen onze Syriëpolitiek
Lavrov: Amerikanen steunen onze Syriëpolitiek (Foto: ANP)