Burgemeester Ommen weg om integriteit

Burgemeester Marc-Jan Ahne van de gemeente Ommen is opgestapt. De reden is een onderzoek van de Rijksrecherche naar zijn integriteit. Dat meldt RTV Oost.

Justitie laat weten dat er een onderzoek wordt gedaan naar de integriteit van de burgemeester. Het zou gaan om een 'persoonlijke financiële kwestie'. De provincie Overijssel bevestigt dat er gisteren ontslag is aangevraagd bij commissaris van de koning Ank Bijleveld. De CvdK gaat op korte termijn met het gemeentebestuur van Ommen in gesprek over de ontstane situatie.

Ahne (D66) heeft aan Bijleveld laten weten dat een burgemeester van onbesproken gedrag moet zijn. Hij vindt dat hij in zijn positie geen onderwerp van onderzoek kan zijn. Ahne acht dit besluit het beste voor de gemeente Ommen, zijn gezin en voor hemzelf. Hij spreekt beschuldigen over diefstal tegen.

Verfkwasten
Vier jaar geleden raakte Ahne in opspraak toen hij wethouder in Deventer was. Ahne werd betrapt toen hij verfkwasten meenam uit een bouwmarkt zonder te betalen. Volgens Ahne was hij gewoon vergeten te betalen. Hij werd daar uiteindelijk niet voor vervolgd. Ahne werd op 2 april 2012 geïnstalleerd als burgemeester van Ommen.