'Clint Eastwood krijgt Doris Day (93) na 47 jaar weer in film'

Doris Day gaat vermoedelijk in op een aanbod van Clint Eastwood om weer in een film te spelen. De 93-jarige Day speelde 47 jaar geleden voor het laatst in een film, de romantische komedie With Six You Get Eggroll.

De Britse krant The Guardian meldt dinsdag dat de 85-jarige regisseur zijn buurvrouw in Carmel Valley in Californië bijna zo ver heeft dat ze een rol in de film accepteert. Ze heeft in elk geval het script in ontvangst genomen dat hij haar is gaan brengen. Doris Day stelde al twee eisen: de rolprent moet in Carmel-by-the-Sea worden gedraaid en een deel van de opbrengst moet ten goede komen aan het dierfonds dat zij beheert.

De film in wording gaat over de beroemde Amerikaanse piloot Chesley Sullenberger, die wordt gespeeld door Tom Hanks. Welke rol de 93-jarige zou spelen, is nog niet bekend.

Doris Day, geboren als Doris Kappelhoff, speelde in 39 films en had ook als zangeres veel succes. Haar grootste hit was Que sera, sera (1956): wat zal zijn, zal zijn. Overigens kennen veel mensen in deze contreïen haar naam nog van het Doe Maar-nummer Doris Day, van het album Doris Day en andere stukken

Clint Eastwood lonkt naar Doris Day
'Clint Eastwood krijgt Doris Day (91) na 47 jaar weer in film' (Foto: ANP)