Verbeek haalt hard uit naar reporter Bild

Gertjan Verbeek heeft afgelopen weekend hard uitgehaald naar een verslaggever van het Duitse Bild. Volgens het Duitse blad zou de trainer gezegd hebben, dat zijn club VfL Bochum voor de titel in de 2. Bundesliga gaat. Dat is volgens Verbeek niet juist, waarna hij de aanwezige journalist een forse veeg uit de pan gaf.

"Ik heb niet gezegd dat wij kampioen gaan worden. Ik heb gezegd dat een club als Bochum de ambitie moet hebben om te promoveren", aldus Verbeek tegen de reporter. "Waarom schrijf jij die strontverhalen op? Waarom probeer jij twee partijen tegen elkaar uit te spelen? Jullie zijn een stel klootzakken."

De verslaggever in kwestie gaf na de tirade echter aan niet aan het stuk gewerkt te hebben. Verbeek: "Maakt me niets uit. Jij werkt toch bij Bild? Jullie schrijven altijd dingen op die niet kloppen. Altijd worden er twee partijen tegenover elkaar geplaatst. Waarom nou? En jullie liegen ook nog eens. Dát is Bild."

"Iedereen kan zien dat er vijf of zes ploegen zijn met meer mogelijkheden dan Bochum", ging de trainer verder. "Dus ik heb niet gezegd dat we kampioen moeten worden of moeten promoveren. Ik heb gezegd dat we dat graag zouden willen. Ik leg het nog een keer uit, want slechte leerlingen hebben blijkbaar herhaling nodig: we willen graag promoveren. Dat is iets heel anders dan dat het onze officiële doelstelling is. Klaar."

VfL Bochum staat in het nog jonge seizoen op de eerste plaats van de 2. Bundeliga en pakte uit zeven wedstrijden zeventien punten. Dat is tot op heden één punt meer dan SC Freiburg en drie punten meer dan FC Sankt Pauli.


De uitbarsting van Verbeek begint rond 3.30 (YouTube)