Stel je vragen aan rolstoelbasketbalster Mariska Beijer

Onlangs werd in het Britse Worcester het Europees kampioenschap rolstoelbasketbal gespeeld, waar wij regelmatig aandacht aan besteed hebben. De Nederlandse mannen werden vierde, de dames verloren pas in de finale tegen Duitsland en beide ploegen pakten zo een ticket voor de Paralympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. De ster van het Nederlandse damesteam in Engeland was Mariska Beijer en juist zij heeft toegezegd om vragen van de lezers van FOK!sport te beantwoorden!

Dat de 24-jarige Beijer de grote ster van het EK was is wel te zien aan de statistieken. Na acht wedstrijden werd de Nederlandse topscorer van het toernooi met 189 punten, 23,63 per wedstrijd. Op hele grote afstand volgt de ervaren Spaanse Maria Alonso die in zeven duels 138 punten liet noteren, 19,71 per wedstrijd. Voor Beijer was het één stapje beter dan het EK twee jaar geleden, waar Oranje de titel pakte. Destijds eindigde ze op de topscorerslijst tweede, achter haar ervaren teamgenote Inge Huitzing. Beijer pakte in Worcester ook de titel als het gaat om meeste punten in één wedstrijd: 37 stuks tegen gastland Groot-Brittannië.

De vragen voor Beijer kun je onder dit bericht achterlaten of in dit forumtopic posten. 

Mariska Beijer (15) speelde in 2012 ook al op de Paralympische Spelen, waar Nederland het brons veroverde (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Mariska Beijer (15) speelde in 2012 ook al op de Paralympische Spelen, waar Nederland het brons veroverde (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)