Sterren vragen aandacht voor klimaat

Meerdere sterren werden zondagavond bij de Emmy Awards gespot met groene lintjes. Deze hadden ze opgespeld om aandacht te vragen voor het klimaatplan van president Barack Obama.

Onder anderen Emmy-winnaars Jeffrey Tambor en Julia Louis-Dreyfus droegen het lintje, meldt Us Weekly. Obama kondigde vorige maand zijn nieuwe klimaatplan aan. Hierin staat onder meer dat energiecentrales hun schadelijke uitstoot tegen 2030 met 32 procent moeten verminderen in vergelijking met 2005.

Naast het klimaat kwamen ook andere maatschappelijke problemen aan bod tijdens de Emmy's. Zo gingen de winnaars van de show Transparent in op het onrecht waar transseksuelen mee te maken hebben. Schrijver en regisseur Jill Soloway, wiens vader op latere leeftijd de transformatie tot vrouw maakte, zei in haar toespraak: "Ze zou morgen kunnen proberen een flat te vinden en in 32 staten zou het legaal zijn voor de huisbaas om te zeggen: 'Wij verhuren niet aan transseksuelen.'"

Allison Janney, die de Emmy voor Beste vrouwelijke bijrol in een comedyserie won voor haar rol als een voormalig alcoholiste in Mom, sprak over verslaving. "Zoveel levens worden beïnvloed door verslaving en het is een voorrecht aan een show te werken die ons eraan herinnert dat er hoop is."

Sterren vragen aandacht voor klimaat
Sterren vragen aandacht voor klimaat (Foto: BuzzE)