Van Persie trefzeker als invaller

Robin van Persie heeft zondagavond als invaller Fenerbahçe aan de overwinning geholpen. De Nederlandse aanvaller kwam in de 77e minuut van de thuiswedstrijd tegen Bursaspor in het veld voor de Serviër Lazar Markovic. Twee minuten later bracht Van Persie de winnende treffer op zijn naam: 2-1.

Met de benauwde zege profiteerde Fenerbahçe van de nederlaag van medekoploper Trabzonspor zaterdag thuis tegen Galatasaray (0-1). De ploeg van Van Persie staat nu drie punten los van de nummer twee. Besiktas kan maandagavond op één punt komen van de lijstaanvoerder met een zege in de uitwedstrijd tegen Genclerbirligi.

Galatasaray haalde met het nodige geluk de overwinning binnen. Stéphane M'Bia zorgde vlak voor tijd met een onfortuinlijk eigen doelpunt voor de zege van de landskampioen. 'Gala' staat na vijf wedstrijden op acht punten, goed voor plek acht op de ranglijst. Wesley Sneijder speelde de hele wedstrijd bij Galatasaray. Datzelfde gold voor Douglas bij Trabzonspor.

Van Persie trefzeker als invaller (Foto: ANP)